Vi arbetar aktivt med att förhindra smittspridningen av Covid-19 Läs mer här.

\10410-afi-w001\10410-noc$\Hjem\10410jolig\Pictures\Kids2Home.jpg

Norlandia förvärvar innovativt och snabbväxande förskoleföretag

Norlandia Care Group tillkännager idag torsdag 18 juni förvärvet av Kids2Home, ett Stockholmsbaserat förskoleföretag.

– ”Vi är mycket glada över att de välskötta enheterna i Kids2Home kommer att ingå i vår division, säger Yngvar Tov Herbjørnssønn, Norlandia förskoledivision COO. Han fortsätter: "Kids2Home har en unik lyhördhet när det gäller kundernas behov. Genom åren har Kids2Home lyssnat mycket noga till behoven hos barnfamiljer, och designat sina erbjudanden för att särskilt underlätta vardagen för denna grupp. Vi ser fram emot att berika vår befintliga verksamhet genom att ta tillvara de bästa delarna av det moderna, serviceorienterade synsättet i Kids2Home."

Per Uppman, grundare och huvudägare av Kids2Home säger: "Med tanke på att vi kände att tiden nu var mogen att överlåta Kids2Home fann vi att Norlandia var rätt företag att överlåta ägandet till. Vi har imponerats av deras ledarskap, värderingar och kvalitetssystem.

Kids2Home startades för 5 år sedan och har expanderat snabbt under dessa år. Områden där förskolor har byggts upp har omsorgsfullt valts ut där det har funnits en betydande efterfrågan.

Kids2Homes mission är att skapa lyckligare småbarnsfamiljer genom en underlätta deras vardag.

Förvärvet av Kids2Home tar Norlandia till en ny nivå i Sverige när det gäller antal förskolor och därmed större möjligheter till fortsatt utveckling. Enheterna kommer att täcka en större del av Sverige och ge ökad närvaro i befintliga områden.

Per Uppman och den existerande ledningen i Kids2Home kommer att fortsätta sitt samarbete med med Norlandia genom att utveckla nya förskoleverksamheter. Norlandia Förskolors Sverigechef, Ingrid Lööw kommer fortsätta in sin nuvarande befattning. Ankie Almroth, tidigare Kvalitetschefen på Kids2Home, kommer tillträda som Regionschef och därmed  ingå i Norlandia Förskolors ledning.

Fakta om Kids2Home: Kids2Home driver 15 förskoleverksamheter i Stockholm, Sigtuna, Uppsala, Örebro, Falun och Hjärup. Företaget har 200 anställda och har en årlig omsättning på 100 miljoner svenska kronor.

Fakta om Norlandia: Norlandia Care Group AS driver verksamheter i Norge, Sverige, Finland och Nederländerna i form av förskolor, skolor, patienthotell och äldreboende.  Företaget med huvudkontor i Oslo, har 5500 anställda och en årlig omsättning på 2,9 miljarder norska kronor. Det ägs av fyra Norska privatpersoner med ett långsiktigt ägandeperspektiv.

Mediakontakt
Svensk företagskontakt: Ingrid Lööw – 0046 72 205 47 20
Överordnad och internationell kontakt: Yngvar Tov Herbjørnssønn - 0047 918 37 189
Säljare: Per Uppman - 0046 708 150 350